oplevelser i aalborg

Oplev Nordens Paris

Airport Hotel er beliggende knap 8 kilometer fra Aalborg centrum, og er derfor tæt på storbyens mange oplevelser og aktiviteter. Blot få meter fra hotellet finder du Aalborg Lufthavn, hvor du kan rejse til alverdens forskellige destinationer. 

Nedenfor kan du læse lidt om de oplevelser, der er placeret rundt om Airport Hotel samt inde i Aalborg midtby. 

Copyright: Destination NORD
Photographer: Kim Mikael Jensen 

LIGE UDENFOR

aalborg lufthavn

Få minutters gang fra hotellet

Airport Hotel ligger få meter fra Aalborg Lufthavn, så du hurtigt kan bevæge dig mellem vores hotel og lufthavnen. Lige ude foran hotellet finder du også en jernbaneforbindelse, der bl.a. går direkte til Aalborg centrum og Københavns Lufthavn. 

GODE SPISESTEDER

smag på aalborg

Vi anbefaler

Der er et utal af gode spisesteder overalt i Aalborg på forskellige niveauer og med forskellige oplevelser. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige spisesteder, som vi anbefaler. 

Gourmet

 • Restaurant Bühlmann (læs nedenfor)
 • Tabu
 • Restaurant Fauna 
 • Restaurant Fusion

Vi anbefaler i øvrigt

 • Det Glade Vanvid
 • Cafe Vi2
 • Penny Lane 

Cocktailbar

 • VAERFT Cocktail Bar
 • Scheelsmindes Cocktail Bar

Takeaway

 • Karma Sushi
 • We Feat
 • Grillen Burgerbar

restaurant bühlmann

Prisbelønnet gourmet

Restaurant Bühlmann er beliggende på den gamle herregård Scheelsminde, og serverer prisbelønnet gourmet og à la carte serveret i smukke omgivelser. Hos Restaurant Bühlmann håndplukker og anvendes sæsonernes bedste råvarer til at skabe gastronomiske sanseoplevelser. Herregårdens schweiziske rødder og historie er vigtige elementer, når der skabes nyfortolkede madoplevelser.

Restaurant Bühlmann er rammen for den perfekte aften, med smuk placering lige over herregårdsparken, hvor mange af menuens råvarer dyrkes og høstes. Parken, drivhuset, terrassen, vinkælderen og husets mange kroge gør vi ligeledes gerne til en del af din samlede sanseoplevelse.

 

TOP SEVÆRDIGHEDER

Kunsten

Kunsten Museum of Modern Art er et moderne kunstmuseum, hvor du kan opleve kreative  kunstudstillinger, webshops, værksteder og foredrag. 

Kildeparken

Kildeparken er en af Aalborg ældste parker og rummer mange forskellige aktiviteter året rundt. Du kan opleve springvand, klassiske værker og de populære syngende træer. 

Aalborg Zoo

Nær Aalborg Centrum finder du Aalborg Zoo – en hyggelig dyrepark med en størrelse på 8 hektar. Parken rummer mere end 1.500 dyr fordelt på ca. 126 forskellige dyrearter.

AKKC

Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) er Aalborgs største kulturhus, der både bruges til musik og teater, møder og kongresser såvel som messer og udstillinger. 

Musikkens Hus

Musikkens Hus er beliggende på Aalborg havnefront og byder på unikke events samt storslåede koncerter. 

Utzon Center

På Utzon Centret kan du gå på opdagelse i spændende udstillinger i smukke omgivelser. Arkitekturen gøres levende, så alle dine sanser kommer i spil.

Aalborg Tårnet

Aalborg Tårnet blev opført i 133 i forb. med Nordjysk Udstilling. Tårnet er 55 meter højt og byder derfor på en smuk udsigt over byen fra toppen. 

Skråen

Skråen er beliggende i Nordkraft, og er et tidligere kraftværk. I dag er det et spillested, hvor man bl.a. kan opleve livemusik og internationale kunstnere. 

Aalborg Havn

Aalborg Havn er Limfjordens største havn, og rummer både Musikkens Hus, Pier 5 Hotel, Utzon Centret og forskellige grønne områder. 

Vikingemuseet

Ved gravpladsen Lindholm Høje i Nørresundby finder du Vikingemuseet. Her kan du opleve grave og arkæologiske fund fra jernalderen og vikingetiden. 

VIDSTE DU?

EN AF DANMARKS ÆLDSTE BYER

Grundlagt i 1035

Når man besøger Aalborg, er der ikke nogen tvivl om, at der er tale om en forholdsvis gammel by – men vidste du, at det faktisk er en af Danmarks ældste byer? Man mener, at Aalborg blev grundlagt omkring 1035. 

Allerede dengang havde byen en god beliggende ved Limfjorden, og var derfor et oplagt sted for handel og industri, hvilket Aalborg også hurtigt blev kendt for dengang. Faktisk havde byen længe et negativt ry som en klassisk industriby, der havde fokus på cementproduktion og snapsproduktion. 

I dag er industri blevet udskiftet med kultur, og Aalborg byder på et bredt udvalg af spændende oplevelser og aktiviteter. 

 

Copyright: Destination NORD
Photographer: Patrick Bo Elkjært / Sofie Steensen Nielsen

AKTUELLE ARRANGEMENTER

Hele året rundt kan du opleve spændende arrangementer og seværdigheder i Aalborg.
Nedenfor kan du gå på opdagelse i de mange muligheder.